AD
Επικαιρότητα

Τραγωδία στην Τανάγρα - Συνετρίβη F-4 Phantom μπροστά σε χιλιάδες θεατές του Air Show - Νεκροί οι δύο πιλότοι

Τραγωδία στην Τανάγρα - Συνετρίβη F-4 Phantom μπροστά σε χιλιάδες θεατές του Air Show - Νεκροί οι δύο πιλότοι
Το F-4 Phantom βρισκόταν στον αέρα για μόλις δύο λεπτά εκτελώντας τον προγραμματισμένο ελιγμό του, όταν ξαφνικά έχασε απότομα ύψος και προσέκρουσε στο έδαφος κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Σοκ προκλήθηκε το πρωί καθώς μια ημέρα θαυμασμού είχε τραγική εξέλιξη με την συντριβή ενός μαχητικού αεροσκάφους F-4 Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας κατά τη διάρκεια της αεροπορικής επίδειξης Athens Flying Week στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας.
Το αεροσκάφος κατέπεσε μπροστά στα έντρομα μάτια χιλιάδων θεατών που παρακολουθούσαν τη μεγαλύτερη αεροπορική διοργάνωση της Ανατολικής Μεσογείου.

Το F-4 Phantom βρισκόταν στον αέρα για μόλις δύο λεπτά εκτελώντας τον προγραμματισμένο ελιγμό του, όταν ξαφνικά έχασε απότομα ύψος και προσέκρουσε στο έδαφος κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Ακολούθησε σφοδρή έκρηξη, με τις αναφορές να επιβεβαιώνουν ότι το αεροσκάφος κόπηκε στα δύο κατά την πρόσκρουση.τανάγρα.jpg

Στο σημείο της συντριβής ξέσπασαν αμέσως πυρκαγιές σε δύο διαφορετικά μέτωπα, ενώ πυκνοί μαύροι καπνοί κάλυψαν την περιοχή της αεροπορικής βάσης.
Στο σημείο έσπευσαν αμέσως ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής της βάσης, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και αστυνομικές δυνάμεις.

Κορυφώνεται η αγωνία για το πλήρωμα – Εκτάκτως στην Αθήνα ο Νίκος Δένδιας

Η κατάσταση των δύο χειριστών του αεροσκάφους παραμένει άγνωστη, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για το αν πρόλαβαν να ενεργοποιήσουν το σύστημα αυτόματης εκτίναξης πριν από την πρόσκρουση.
Λόγω του σοβαρού συμβάντος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, διέκοψε εκτάκτως την παρουσία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα για να συντονίσει τις ενέργειες και να ενημερωθεί από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Η Athens Flying Week διεξάγεται στη Βάση της Τανάγρας, αποτελώντας το κορυφαίο αεροπορικό γεγονός της περιοχής.
Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν δεκάδες μαχητικά, ακροβατικά, μεταγωγικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, καθώς και ιστορικά αεροσκάφη με διεθνείς συμμετοχές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης